Παρουσίαση: «Ηλεκτρική ενέργεια και δίκαιο των συμβάσεων»

Οι εκδόσεις Π.Ν. Σάκκουλας και η αλυσίδα πολιτισμού IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ηλεκτρική ενέργεια και δίκαιο των συμβάσεων: Από το Μονοπώλιο στο Unbundling και στο Χρηματιστήριο Ενέργειας» του Δημήτρη Χ. Λιάππη, Καθηγητή Ιδιωτικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και επικεφαλής της δικηγορικής εταιρείας «Λιάππης & Συνεργάτες», την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, 18:00-20:00, στο καφέ του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Παναγιώτης Πικραμμένος, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.
Αθανάσιος Κουτρομάνος, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ., Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Μιχαήλ-Θεόδωρος Μαρίνος, Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Μιχάλης Φιλίππου, Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας A.E.».

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Δεληγιάννης, εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική».

Για το βιβλίο:

Οι αναπτυσσόμενες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας νομικές σχέσεις παραμένουν εν πολλοίς αχαρτογράφητες στην ελληνική θεωρία και νομολογία. Το κενό αυτό, που επιτείνεται από την εντελώς πρόσφατη αναθεώρηση της δομής της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τον Ν. 4512/2018, έρχεται να καλύψει η μονογραφία «Ηλεκτρική ενέργεια και δίκαιο των συμβάσεων: Από το Μονοπώλιο στο Unbundling και στο Χρηματιστήριο Ενέργειας» του Δημήτρη Χ. Λιάππη.

Με τρόπο συστηματικό αναδεικνύονται τα δραστηριοποιούμενα στην αγορά ενέργειας πρόσωπα, ο λειτουργικός ρόλος τους, καθώς και οι μεταξύ τους δημιουργούμενες συμβατικές σχέσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στους μηχανισμούς αντιμετώπισης του κινδύνου αφερεγγυότητας των εμπλεκoμένων στη χονδρεμπορική και λιανεμπορική αγορά. Τέλος, ο συγγραφέας, αξιοποιώντας δημιουργικά την πλούσια εργαλειοθήκη του δικαίου των συμβάσεων, προβαίνει αφενός σε μια τυποποίηση των πραγματοποιούμενων ενεργειακών συναλλαγών, ικανή να προσφέρει εύλογες υπό το πρίσμα των επιδιωκόμενων σκοπών, κατανοητές και λειτουργικές λύσεις στα ανακύπτοντα στην πράξη προβλήματα, και αφετέρου σε μια νέα προσέγγιση της αναγκαστικής σύμβασης, προσαρμοσμένη στις ιδιομορφίες της αγοράς ενέργειας.

Κατεβάστε την πρόσκληση και την αφίσα της παρουσίασης.

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook.