Γεωργιάδης Γεώργιος

Βιβλία

Ο Γεώργιος Γεωργιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι κύριοι τομείς διδασκαλίας του είναι το αστικό και το εμπορικό δίκαιο, με ιδιαίτερη έμφαση στο Εμπράγματο Δίκαιο, το Οικογενειακό Δίκαιο, τις Τραπεζικές Συναλλαγές και Κληρονομικό Δίκαιο, αλλά έχει τακτική συγγραφική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς του αστικού δικαίου.
Ολοκλήρωσε τις νομικές σπουδές του στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο της Νομικής το 1998. Το 2000 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο μάστερ από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου (LL.M.). Το 2003 αναγορεύτηκε διδάκτωρ νομικής πάλι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2004 έλαβε μάστερ (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Παράλληλα με τη διδακτική του δραστηριότητα, είναι εταίρος από το 2004 στη δικηγορική εταιρεία «Απόστολος Γεωργιάδης και Συνεργάτες». Η επαγγελματική του ενασχόληση εστιάζεται σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου και χειρίζεται τακτικά σύνθετες αντιδικίες και διαιτησίες σε αυτό το αντικείμενο. Ταυτόχρονα έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη διεθνή διαιτησία, τόσο ως διαιτητής όσο και ως εμπειρογνώμονας ή δικηγόρος.